Z VISOKO ZMAGO V POLFINALE

2019-09-19
Pomurke so na domači zelenici preskočile tudi prvo pokalno oviro in se z visoko zmago prebile v polfinale Pokala Slovenije. V mreži Koprčank je končalo deset zadetkov, s štirimi goli se je izkazala Tjaša Tibaut, trikrat je zadela Sara Makovec, dvakrat Špela Kolbl, ob koncu prvega polčasa pa je bila natančna še Tjaša Nemec.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK KOPER OBALA 10:0

Strelke: Kolbl (8', 16'), Makovec (10', 22', 88'), Tibaut (24', 54', 68'/11m, 84'), T. Nemec (32')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, E. Horvat (54' Sok), Korošec, Kolbl, T. Nemec (46' Juršnik), Rozmarič, Čizmazija, N. Nemec, Prša (46' K. Horvat), Tibaut, Makovec. Trener: Sandi Bauer.

Domači strateg Sandi Bauer je premešal začetno enajsterico, prvič po prehodu v člansko konkurenco je tekmo od prve minute pričela Ema Horvat. Pomurke niso imele težav s Koprčankami, ki so v Bratonce pripotovale brez izkušenih Petre Paser in Line Čepak, a tudi Pomurke niso zaigrale v popolni zasedbi. Gostujoči strateg Peter Kocijanič je lahko računal na nekdanjo reprezentančno vratarko Evo Vambergar, ki je prvič klonila v osmi minuti tekme. Albinca Čizmazija je z dolgo podajo našla Tjašo Nemec, ta pa je zaposlila Špelo Kolbl, ki sama pred Vambergarjevo ni imela težav z zaključkom.

Zgolj dve minuti kasneje so Pomurke po lepi ekipni akciji zadele še drugič, po podaji Tjaše Tibaut je koprsko mrežo zatresla Sara Makovec. Sledila sta poskusa Špele Kolbl in Kaje Korošec, v 16. minuti pa je v golu Kopra končala še tretja žoga. Tjaša Tibaut je poslala žogo pred vrata, tam pa je bila najvišja Špela Kolbl. Eva Vombergar je bila brez možnosti, ravno tako kot v 22. minuti, ko se je drugega gola na tekmi veselila tudi Sara Makovec. Na desni strani igrišča sta kombinirali Ema Horvat in Anja Prša, po predložku kapetanke pa je Ljutomerčanko zadela z glavo.

Vsega dve minuti kasneje je bila natančna še Tjaša Tibaut, ki je po strelu Špele Kolbl in obrambi Eve Vambergar v mrežo pospravila odbito žogo. V prvem polčasu so bile za gostujoči gol nevarne še Nika Nemec, Sara Makovec in Tjaša Tibaut, pod najlepši gol prvega polčasa pa se je podpisala Tjaša Nemec. Krilna igralka Pomurk je v 32. minuti srečanja udarila s 15 metrov, strel z leve strani kazenskega prostora pa je preletel Vambergarjevo in končal za njenim hrbtom.

V nadaljevanju srečanja je najprej zapretila Špela Kolbl, ki pa je merila v gostujočo vratarko. V 54. minuti je tudi z nekaj sreče zadela Tjaša Tibaut. Najizkušenejša igralka Pomurja je poslala predložek z leve strani igrišča, žoga je preletela vratarko, zadela levo vratnico in končalo v golu. Sedmemu zadetku je sledil nevaren diagonalni udarec Sare Makovec ter nenatančna zaključka Kim Juršnik in Tjaše Tibaut. Slednja je v 23. minuti nadaljevanja izkoristila najstrožjo kazen, ki jo je priigrala Sara Makovec, v 84. minuti pa se je veselila še četrtega zadetka na tekmi.

Kim Juršnik je po levi strani igrišča prodrla v kazenski prostor, nato pa na bližnji vratnici poiskala Tibautovo, ki je Vambergarjevo matirala z udarcem v bližnji kot. Sobočanka se je v 88. minuti veselila še asistence, po kotu Tibautove je bila pred golom Kopra najvišja Sara Makovec, ki je z golom za 10:0 postavila piko na i.

»Že pred začetkom srečanja smo se zavedale, kakšna tekma nas čaka in da ne smemo podcenjevati nasprotnika. V tekmo smo krenile s pravo mero resnosti in z dobrim pristopom hitro strle odpor tekmeca,« je po visoki zmagi dejala Tjaša Nemec in se dotaknila pozitivnih učinkov današnje zmage: »Vsaka zmaga predstavlja nov kamenček v mozaiku naše zgodbe, ki jo ustvarjamo skupaj. Hkrati upam, da bo visoka zmaga dobro vplivala tudi na našo samozavest in sproščenost.«

Pomurke, ki so v torek dobile prijateljski dvoboj z zagrebškim Dinamom, v nedeljo čaka še tretja preizkušnja tega tedna. Državne in pokalne prvakinje bodo gostovale v Radomljah. »V nedeljo pričakujem težko tekmo, vendar se vsaka igralka zaveda svoje kakovosti. Če bomo v tekmo krenile, tako kot znamo, z veliko mero borbenosti, potrpežljivosti in samozavesti, nam tri točke ne bi smele uiti iz rok,« sporoča mlajša od dvojčic Nemec.

Tjaša se je, potem ko je zadela že v lanskoletnem pokalnem finalu, veselila tudi gola, s katerim je postavila izid prvega polčasa. »Ko zadaneš po skorajda letu in pol, so občutki izjemni. Ekipi sem tudi z golom pomagala do nove zmage, zato upam, da bo takšnih dobrih občutkov v prihodnje še več,« je zaključila študentka podjetništva.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji