PADEL TUDI KRIM

2019-09-16
Pošteno oslabljena zasedba ŽNK NONA Pomurje Beltinci je bila uspešna tudi v četrtem krogu državnega prvenstva. Pomurke so v derbiju ekip, ki v prvih treh krogih nista oddali točke, slavile s 3:0, mrežo Krima so v drugem polčasu zatresle Kim Juršnik, Albinca Čizmazija in Špela Kolbl.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK KRIM ROLLJET 3:0

Strelke: Juršnik (53’), Čizmazija (66’), Kolbl (71’)
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Sok, Korošec, Kolbl, Juršnik (81’ Vidovič), T. Nemec (79’ Zadravec), Rozmarič, Čizmazija (75’ E. Horvat), Prša, Tibaut, K. Horvat (66’ N. Nemec). Trener: Sandi Bauer.

Domači strateg Sandi Bauer je imel pred tokratnim spopadom nekaj težav s sestavo začetne enajsterice. Tekmo sta ob že dlje časa odsotnih Neli Hofman, Viti Žolek in Niki Čuček izpustili tudi poškodovana Luana Zajmi in Sara Makovec, ki je v Mariboru prejela dva rumena kartona. Tako je srečanje prvič po septembrskem povratku na nogometne zelenice pričela Kaja Horvat, ki se je med drugim izkazala tudi s podajo za vodilni zadetek gostiteljic.

Pomurke kljub kadrovskim težavam Krimu niso dovolile presenečenja, žogo so prevzele v svojo posest, narekovale tempo in s potrpežljivo igro prišle do novega kompleta točk. Domača ekipa je bila prvič nevarna v deveti minuti, ko je po kotu in izbiti žogi z roba kazenskega prostora udarila Kaja Korošec. V 16. minuti je po kotu Kim Juršnik z glavo merila Špela Rozmarič, a je bil strel z glavo premalo natančen. Le nekaj sekund kasneje se je lepa priložnost ponudila Špeli Kolbl, ki je izkoristila slabo izbijanje Mance Kutnjak, z 18 metrov streljala v daljši kot, a je Maja Zajc tudi z nekaj sreče žogo preusmerila mimo desne vratnice.

Pomurke so prevladovale tudi v nadaljevanju prvega polčasa, v 23. minuti je z razdalje 20 metrov poskusila Tjaša Nemec, žoga pa je za malce poletela preko gola. Po protinapadu in predložku Špele Kolbl je pravočasno posredovala izkušena Lucija Grad in Tjaši Tibaut preprečila zaključni udarec. Krimovke so prvega strela prišle šele v 38. minuti, a Sara Nemet ni imela težav z udarcem Urške Žganec, ki je drugič poskušala tik pred odmorom. Tik pred tem je na drugi strani streljala Albinca Čizmazija, a je mlada vezistka po slabšem izbijanju Maje Zajc žogo poslala mimo vrat.

Tudi v drugem delu srečanja smo spremljali podobno sliko, Pomurke so bile prvič nevarne v drugi minuti. Anja Prša je izvedla prosti strel s 25 metrov, Maja Zajc je žogo odbila v tla, gledalci pa so protestirali, da je žoga ob tem prečkala gol črto. Piščalka sodnice Medihe Durić je ostala nema in igra se je nadaljevala. Novo priložnost smo videli v 52. minuti, ko je Kim Juršnik poskušala z glavo, natančnejša pa je bila minuto kasneje, ko je izkoristila lepo podajo Kaje Horvat in z lob udarcem matirala Zajčevo.

Sledil je poskus Kolblove, v 58. minuti pa je dobro posredovala Maja Zajc, ki je po odvzeti žogi nevarno udarila s 17 metrov, a je bila ljubljanska vratarka na pravem mestu. Zajčeva je bila brez moči v 66. minuti, ko je Kim Juršnik poiskala osamljeno Albinco Čizmazijo, slednja pa je iz “prve” udarila s 17 metrov in z natančnim poskusom lepo zadela pod prečnik. Maja Zajc je v 70. minuti preprečila nov gol, potem ko je pravočasno zapustila svoja vrata in zaustavila Tjašo Nemec.

Srečanje je bilo dokončno odločeno v 71. minuti, ko je po desni strani potegnila Kim Juršnik, žogo poslala pred vrata, kjer jo je Zajčeva izbila v polje, odbitek pa je v mrežo pospravila Špela Kolbl. Po tretjem golu Pomurk se je morala izkazati tudi Sara Nemet, ki je dobro posredovala po nevarnem udarcu Kaje Turk in žogo po paradi preusmerila mimo desne vratnice. V 75. minuti se Tjaša Tibaut ni najbolje znašla po podaji Kim Juršnik, ki je žogo speljala Maji Zajc. V naslednji akciji je poskušala še Špela Kolbl, deset minut kasneje pa je neuspešno merila še Eva Vidovič. Na drugi strani se je v 88. minuti še enkrat izkazala Sara Nemet, ki je odbila strel Nine Šmid in tako tudi na četrti tekmi sezone ni prejela zadetka iz igre.

“Vedele smo, da imamo pred sabo zahtevnega nastrotnika in da tekma nikakor ne bo lahka. Prvi polčas ni dal zadetkov, v nadaljevanju tekme pa smo se zavedale, da moramo čimprej zadeti. Našle smo način kako prebiti čvrsto obrambo Krima in bile učinkovitejše pri zaključku akcij,” je po novi zmagi dejala Albinca Čizmazija, ki je znova dobro izkoristila ponujeno priložnost.

Nogometašica iz Turnišča je - tako kot v Kopru in Mariboru - tekmo pričela v začetni enajsterici in se še drugič zapored vpisala tudi med strelke. “Vedno je lepo zadeti in ekipi pomagati do novih točk, ki so seveda močno zaželjene. Še posebej lepo je zadeti proti tako kakovostni ekipi, kot je Krim,” poudarja mladinska reprezentantka Slovenije, ki se je dotaknila tudi zmagovalnega niza: “Vsaka zmaga je pomembna, saj smo s tem korak bližje cilju. Vesele smo vsakih točk, saj se s tem kaže, da v ekipi dobro sodelujemo.”

Pomurke v tem tednu čaka pester spored. Že torek bo ponudil prijateljsko tekmo z zagrebškim Dinamom, v četrtek pa sledi nova tekmovalna preizkušnja. Ob 16. uri bo v Bratoncih odigran pokalni spopad s Koper Obalo. “Pričakujemo lepo tekmo. Upamo, da bo igra stekla, kot bomo želele. Nasprotnik nam je znan, vendar ga ne podcenjujemo. V četrtek gremo po zmago,” zaključuje Albinca.

Ob koncu še pogled v mladinske selekcije. Kadetinje so odigrale novo zahtevno preizkušnjo, v Ljubljani pa so po preobratu Krima ostale brez točk. Pomurke je v vodstvo popeljala Živa Rakovec, gostiteljice pa so v zadnjih desetih minutah zadele dvakrat in točke so ostale v prestolnici. Uspešnejša je bila selekcija do 15 let, ki je v Cerkljah po dveh zadetkih Zale Balažic slavila tesno, a zasluženo zmago.

Dejavna so bile tudi najmlajša dekleta, ki so odigrala prve turnirje pod okriljem MNZ Murska Sobota v starostnih kategorijah U7, U9 in U11. Krstne minute v rumeno-modrem dresu je vknjižilo kar šest deklet, ki so se treningom pridružila to poletje. Vpis v nogometno šolo sicer poteka skozi celotno sezono.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji