V BRATONCIH SPOPAD POKALNIH FINALISTK

2019-09-13
Tudi ta konec tedna ne bo manjkalo nogometa. Nedeljsko dopoldne bo v znamenju dvoboja Pomurk in Krimovk, ki v letošnjem prvenstvu še niso oddale točk. S Krimom se bo pomerila tudi kadetska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci, selekcija do 15 let pa se v nedeljo odpravlja v Cerklje.

Tako Pomurke kot Ljubljančanke se lahko po treh krogih SŽNL pohvalijo z devetimi točkami. Krim, ki je bil maja nasprotnik tudi v pokalnem finalu, je bil v prejšnjem krogu po preobratu boljši od Radomelj, pred tem pa je na kolena spravil Maribor in Ajdovščino. Zmagovalno serijo so nadaljevale tudi nogometašice Pomurja, ki so po reprezentančnem premoru ugnale v dvoboj s Pomurkami vselej motivirane Mariborčanke. “Zmaga je zmaga. Točke so bile trdo prigarane, saj so bile nasprotnice precej agresivne. Naša igra na tej tekmi ni navdušila, poznal se je dolg reprezentančni premor, vendar slej ali prej pridejo tudi takšne tekme,” pred nedeljsko tekmo pravi Anja Prša.

Pomurke nova zahtevna preizkušnja čaka tudi v nedeljo, v Bratoncih bo ob 11. uri gostoval ljubljanski Krim, ki skupaj z Olimpijo in Pomurjem tvori trojček brez oddane točke. “V nedeljo lahko pričakujem zelo težko tekmo. Krim je vsako leto boljša in bolj konkurenčna ekipa. Tekma bo trda in agresivna, nadejam se dobre predstave svoje ekipe in pričakujem zanimivo srečanje,” napoveduje kapetanka domače ekipe, ki v nedeljo ne bo zaigrala v kompletni zasedbi.

Lista poškodovanih igralk, na kateri se že nekaj časa nahajajo Neli Hofman, Vita Žolek in Nika Čuček, ki je v četrtek prestala novo operacijo kolena, se je pridružila Luana Zajmi. Za nameček bo tekmo izpustila tudi Sara Makovec, ki je v Mariboru - po vrsti spornih odločitev sodnice Vanje Šiljak - prejela dva rumena kartona. “Mislim, da se bo njuna odsotnost poznala, saj gre za igralki, ki sta med najpomembnejšimi členi ekipe. Kljub temu sem mnenja, da se vsako vrzel v ekipi da zapolniti in tako bo tudi tokrat,” sporoča bočna branilka.

Težave s poškodbami so priložnost za igralke, ki trkajo na vrata prve enajsterice. Ponujeno minutažo dobro izkorišča Albinca Čizmazija, ki je tekmi v Kopru in Mariboru pričela v začetni enajsterici, na Štajerskem pa se je vpisala tudi med strelke. V Mariboru sta si rumeno-modro opravo po nekaj letih znova nadeli Kaja Horvat in Tina Zadravec. “Kaja in Tina sta igralki, ki sta zrasli v našem klubu. Menim, da lahko obe veliko pridodata ekipi, saj gre za igralki, ki sta že od nekdaj kazale veliko talenta,” soigralkama sporoča reprezentantka Slovenije.

Tako Kaja kot Tina sta bili v preteklosti članici mladinskih reprezentančnih selekcij, v katerih ima Pomurje tudi sedaj bogato zastopstvo. V nogometni šoli rumeno-modrih rastejo nove reprezentantke, najmlajši selekciji pa se je to poletje pridružilo že nekaj novink, le-teh pa bo zagotovo več tudi po zaslugi obiskov okoliških šol. Anja je s soigralkami nazadnje razveselila najmlajše šolarje OŠ Turnišče: “Takšni obiski so lahko velika spodbuda za najmlajša dekleta. Predvsem zato, da jih seznanimo s tem, da v okolici obstaja sredina in da se veliko deklet že ukvarja z nogometom . Upam, da bomo z obiski po šolah v naše vrste privabili čim več deklet.”

Nedeljski derbi Pomurja in Krima se bo v Bratoncih pričel ob 11. uri, spremljali pa ga boste lahko tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji