V BRATONCIH NAJPREJ S CERKLJAMI

2019-08-23
Pomurke po uspešnem odprtju državnega prvenstva odštevajo ure do prve tekme na zelenici v Bratoncih. Žuto-plave se bodo v nedeljo pomerile s Cerkljančankami, ki so v prvem krogu izgubile z Radomljami.

“V tekmo s Cerkljami vstopamo z visokimi pričakovanji. Dobro smo pripravljene na nove preizkušnje, med tednom smo kakovostno trenirale, v nedeljo pa si želimo nove zmage,” pred prvo domačo tekmo sporoča Sara Nemet, ki bo v letošnji sezoni, potem ko se je Zala Meršnik preselila v nemški Potsdam, prva vratarka Pomurja.

Enaindvajsetletnica je nekaj tekem odigrala že spomladi, ko je Meršnikova okrevala po poškodbi, v golu pa je stala tudi minulo nedeljo, ko so Pomurke slavile na Primorskem. “Tekma v Kopru nam je veliko pomenila, saj smo po kvalifikacijskem turnirju dobile novega trenerja. Strnile smo svoje vrste, vzdušje je dobro. Borimo se tudi za našo nekdanjo trenerko Nušo, ki smo jo imele zelo rade. Žal nam je, da je zapustila našo sredino, a tako se je odločila, morda se je to moralo zgoditi. Visoka zmaga v Kopru je dvignila moralo, mislim, da smo na igrišču pokazale, da smo se hitro pobrale po kvalifikacijah za ligo prvakinj,” poudarja Nemetova.

Sara je v preteklosti že sodelovala s Sandijem Bauerjem, zato že pozna delo novega trenerja. Naslednik in tudi predhodnik Nuše Ladinek je po besedah Nemetove poskrbel za dobro vzdušje in ekipo motiviral za nove izzive: “Trenerja Sandija že poznamo, saj je v preteklosti že deloval v našem klubu. Gre za dobro osebo, ki se zna tudi pohecati in ustvariti dobro vzdušje. Treningi so zanimivi, dobro delamo, zato glede tega ni nikakršnih težav.”

Čuvajka pomurske mreže ne skriva ciljev. S soigralkami cilja na nove lovorike, z dobrimi predstavami med vratnicama pa se želi vrniti tudi v reprezentanco: “Vesela sem, da sem spet v golu in da nisem obupala nad igranjem nogometa. Čutim, da se vrača prava forma, za kar se moram zahvaliti tudi trenerju Denisu Vöröšu, s katerim sva poleti pridno pilila vratarske veščine. Upam, da bom uspešna med vratnicama in da se bom v bližnji prihodnosti vrnila tudi v izbrano vrsto.”

“V kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj je bilo lepo videti veliko število gledalcev na tribuni, s soigralkami pa si podobne podpore želimo tudi na tekmah državnega prvenstva,” zaključuje vselej nasmejana vratarka in vas v nedeljo, ob 11. uri, vabi v Bratonce.

Že dan prej prva preizkušnja čaka kadetsko selekcijo ŽNK Nona Pomurje Beltinci, četa Primoža Rakovca bo gostovala na Ptuju.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji