POMURKE BO VODIL SANDI BAUER

2019-08-18
Državne in pokalne prvakinje so v Kopru z odliko opravile s prvo ligaško preizkušnjo. Pomurke so na Bonifiki napolnile mrežo Koprčank in z visoko zmago pokazale, da so misli po koncu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj že preusmerile v domače obveznosti.

Pomurke so v Kopru slavile z 0:9, Anja Prša je znova zadela neposredno iz kota, Ema Horvat je dosegla prvi gol v članski konkurenci, prvega uradnega zadetka v dresu Pomurja pa se je veselila Kim Juršnik. Zmago so potrdile še Sara Makovec, Luana Zajmi, Špela Kolbl in Tjaša Tibaut, ki je golu dodala kar pet asistenc.

Dekleta v rumeno-modrem so na Primorskem prvič po skoraj treh letih zaigrale pod taktirko novega stratega. Nuša Ladinek je po koncu kvalifikacijskega turnirja odstopila s položaja trenerke članske ekipe, vodstvo kluba pa se je ob nekaj možnostih odločilo za rešitev, ki dobro pozna zakonitosti ženskega nogometa. V vrste Pomurja se je vrnil Sandi Bauer, ki je člansko ekipo vodil že v začetku sezone 2016/17, pred tem pa je nekaj let deloval v mladinskem pogonu kluba in bil pomočnik trenerja Bojana Jančarja.

Bauer je po sobotni sklenitvi sodelovanja ekipo vodil že na tekmi v Kopru in svoje nove varovanke popeljal do visoke zmage. Po zadnjem sodniškem žvižgu je spregovoril o prvih vtisih in ciljih na klopi Pomurja: “Cilji so nespremenjeni, saj Pomurje vselej meri najvišje. Ob sklenitvi sodelovanja smo se dogovorili, da storimo vse za ponovitev uspeha iz minule sezone ter ponovno osvojimo naslov državnih in pokalnih prvakinj. Naše želje so visoke, cilji ravno tako.”

Novi strateg Pomurk si je pred dnevi ogledal tudi tekme Pomurk v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj, zato je bilo prilagajanje nekoliko lažje. “Večino deklet poznam že od prej, zato ne bom imel preglavic z uvajanjem, tudi z novinkami ne bo težav. Res je, da je Nuša Ladinek ekipo vodila skoraj tri leta, vsak trener pa ima drugačen način dela, zato dekleta najprej čaka nekaj prilagajanja na nove zahteve in metode dela, a je to del nogometa,” poudarja Bauer.

Pomurke so na Bonifiki zaigrale v nekoliko oslabljeni zasedbi, ob visoki prednosti pa so priložnost za igro dobile tudi rezervistke. “Veliko sprememb v igri ne bo. Morda se bomo odločili za spremembo v igralnem sistemu, bolj verjetno pa je, da bo katera od igralk zamenjala svoj položaj. Vsak trener ima svojo vizijo in pogled na igro, kar pa ne pomeni, da je bilo v preteklosti slabo, a bomo skušali na zelenici preizkusiti tudi nekaj novosti. Zagotovo bi bilo dobrodošlo, če bi lahko okrepili širino kadra, saj so trenutno izven pogona poškodovane Vita Žolek, Neli Hofman in Nika Čuček, ki jim vsi v klubu želimo hitrega povratka na igrišče,” je zaključil novi-stari trener Pomurk.

Člansko ekipo Pomurja nova preizkušnja čaka že v nedeljo, ko se bodo ob 11. uri v Bratoncih pomerile z zasedbo Cerkelj.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji