SUVERENO

2016-10-11
Minil je še en vikend, ki so ga znova zaznamovale naše igralke. Ekipa U9 je v soboto nastopila na turnirju MNZ MS, ki je bil odigran v Rakičanu, igralke U17 so gostovale v Velesovem, v nedeljo pa so srečanja v Gančanih odigrale še igralke U15, v Mariboru pa so gostovale članice in igralke U11.

V hladnem sobotnem jutru so se naše mlade igralke ekipe U9 odpravile v Rakičan, kjer so sodelovale na turnirju, ki ga je v okviru MNZ MS organiziralo domače moštvo. Srečanja so odigrale Lana Kavaš, Eva Mia Pucko, Luša Berendijaš, Glorija Štapek, Stella Grah, Mia Lipič, Neška Glažar, Teja Kocet, Teja Tkalec, Melani Lebar in Nuša Horvat. Naše mlade igralke so se najprej pomerile z mladimi nogometaši Čarde in slavile s 4:0, nato pa morale priznati premoč domačinom, mladim šampionom NK Rakičan, ki so slavili s 1:0.

Tudi naše igralke ekipe U17, so svoje srečanje odigrale v že soboto, ko so, v 6.krogu Lige deklet U17, gostovale v Velesovem. Ekipa v postavi Zala Meršnik, Morena Gajzer, Melissa Žužić, Ines Sok, Maja Vukan, Sara Makovec, Ema Horvat, Albinca Čizmazija, Nika Čuček, Maja Čuk, Tinkara Frangež, Asja Puhan, Eva Hamler in Valentina Küplen, je odigrala suvereno in ni dovolila presenečenja. Srečanje se je končalo z 11:0(7:0). Štirikrat je mrežo domačink zatresla Sara Makovec, trikrat Nika Čuček, dva zadetka je prispevala Tinkara Frangež, po en zadetek pa sta dosegli Albinca Čizmazija in Melissa Žužić.

V nedeljo dopoldne pa je bi, v Gančanih, odigran turnir Tekmovanja deklic U15, na katerem je naša ekipa nastopila v postavi Žana Tivadar, Luša Maučec, Melissa Žužić, Sara Mešič, Albinca Čizmazija, Anja Šebjan, Luana Zajmi, Ema Horvat, Valentina Küplen, Tia Vaupotič, Morena Gajzer, Urška Tkalec, Asja Puhan in Nika Ropoša. V prvem srečanju so se naše igralke pomerile z vrstnicami, ekipo ŽNK Bartog iz Trebnjega in slavile s 3:0. Dva zadetka je dosegla Luana Zajmi, enega pa je prispevala Valentina Küplen. V drugem nedeljskem srečanju, so se pomerile z ekipo ŽNK Fužinar in znova slavile, tudi tokrat s 3:0. Zadele so Melissa Žužić, Albinca Čizmazija in Sara Mešič. V tretjem srečanju pa so po zanimivi predstavi remizirale z ekipo ŽNK MSM Ptuj, srečanje se je končalo 2:2, za našo ekipo sta zadeli Valentina Küplen in Nika Ropoša.

V Mariboru je bil v nedeljo popoldne odigran turnir NZS U11. Nuša, Lana, Ana Marija, Tjaša, Melani, Gaja, Klara in Lara, so odigrale štiri srečanja in na vseh zanesljivo slavila. Naprej so, s 13:1, premagale ekipo Maribora in nato pa so, s 5:2, premagale igralke Radomelj. V tretjem srečanju so premagale še mlade igralke iz Divače, v zadnjem pa so, s 7:5, premagale še igralke Krima.

V srečanju 5.kroga SŽNL so tudi naše članice gostovale v Mariboru. Trener Sandi Bauer je na zelenico Športnega parka Tabor poslal Viktorijo Donevo, Tijano Krstič, Evelino Kos, Helenno Hercigonja Moulton, Špelo Kolbl, Moniko Conjar, Manjo Rogan, Špelo Rozmarič, Anjo Prša, Tjašo Tibaut in Lucijo Kos.

Na klopi za rezerve so ostale Sara Nemet, Nika Nemec, Nina Marič, Karmen Godina, Tinkara Frangež, Tjaša Nemec in Sara Makovec.

V srečanje so naše igralke krenile silovito in že v prvem nevarnem napadu povedle. Neodločnost domačink je izkoristila Tjaša Tibaut in povedla našo ekipo v vodstvo. Premoč naših igralk v uvodnih minutah srečanja, ko so gledalci videli, kar nekaj lepih priložnosti naše ekipe, je v 15.minuti, s svojim 14. zadetkom v tej sezoni, kronala Monika Conjar. Monika je na 3:0 povišala v 34.minuti, ko je rutinirano zaključila novo lepo akcijo našega napada. Na 4:0 je povišala, v 42.minuti, Tjaša Tibaut in postavila končni rezultat prvega polčasa.

Tudi v nadaljevanju srečanja so naše igralke igrale zelo napadalno in domačinke se lahko samo svoji vratarki zahvalijo, da rezultat ni bil višji. Kljub temu pa je domača mreža mirovala samo do 58. minute, ko je svoj krstni zadetek v prvi SŽNL dosegla Tijana Krstić in povišala na 5:0. V 66.minuti srečanja je hattrick dosegla Tjaša Tibaut, ki je zadela potem, ko je lepo preigrala kar štiri domače obrambne igralke. Za končnih 7:0 je v 77.minuti srečanja, domačo vratarko Saro Lovrec, premagala še Tjaša Nemec, ki je lepo zadela po prekrasni podaji Anje Prša.

Naše igralke so v dosedanjih srečanjih dokazale, da so odlično pripravljene, toda pred njimi je ura resnice, saj bo to potrebno dokazati tudi na prihajajočem srečanju. V Beltincih bo namreč v nedeljo, 16.10.2016, ob 11.00 uri gostovala ŽNK Olimpija, ekipa polna zvenečih imen in velikih ambicij. Zato vas že sedaj vabimo, da si pridete srečanje ogledat. Vabljeni !  

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji