PETICA ZA PETO ZAPOREDNO KRONO

2016-05-03
V ponedeljek je, približno 80 gledalcev, v Bakovcih spremljalo zanimivo nogometno predstavo, ki so jo odigrale naše igralke in igralke ŽNK Moje-lece.si iz Radomelj. Po odigranih 90.minutah, so se nove zmage veselile naše šampionke, ki so slavile s 5:0 (2:0).

Zaradi odsotnosti prvega trenerja naše ekipe, Bojana Jančarja, je pomembno srečanje 17.kroga prve SŽNL, vodil njegov pomočnik Sandi Bauer, ki je na odlično pripravljeno zelenico Športnega stadiona v Bakovcih poslal Viktorijo Donevo, Anjo Prša, Vito Šiftar, Helenno Hercigonja Moulton, Karmen Godina, Nino Marič, Manjo Rogan (kap.), Andrejo Nikl, Moniko Conjar, Tjašo Tibaut in Špelo Kolbl. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost počakale Sara Nemet, Sara Makovec, Natalia Naumoff, Anita Legenič, Tjaša Nemec, Nika Nemec in Tinkara Frangež.

Srečanje, ki so si ga gledalci pomurske Televizije As, lahko ogledali v živo, so odločneje začele naše igralke. Tako so gledalci prvo priložnost za zadetek videli že v prvi minuti srečanja, vendar je bila Monika Conjar pred gostujočimi vrati, ki jih je zaradi kazni prve gostujoče vratarke, čuvala mlada Tara Komatar, za las prekratka, žogo pa so gostje odbile v prvi kot, ki pa je ostal neizkoriščen. Že v naslednjem napadu pa lepa akcija Špele Kolbl, vendar je njen poizkus blokirala Karmen Ulbin in žoga je končala v kotu. Kot je izvedla Manja Rogan, žogo so gostje izbile na rob kazenskega prostora, kjer je iz prve sprožila Tjaša Tibaut in neubranljivo zadela za 1:0.

Hitro vodstvo je našim igralkam dalo še dodatna krila, ki so s kombinatorno igro popolnoma prevladovale na zelenici. Gostje iz Radomelj so se krčevito branile in poizkušale z dolgimi podajami zaposliti svojo napadalko, vendar pa si, v uvodnih minutah srečanja kakšnih konkretnejših priložnosti niso priigrale. Zato pa so bile nevarnejše naše igralke, ki so kar tekmovale, katera bo zapravila lepšo priložnost. Tako so gledalci videli priložnosti Andreje Nikl, Špele Kolbl, Tjaše Tibaut in Monike Conjar, ki pa so ostale neizkoriščene ali pa je bila na mestu gostujoča obrabama. V tem delu srečanja so gledalci videli tudi kar nekaj nevarnih startov gostij, ki jih je moral kaznovati glavni sodnik Gregor Herga. Tako sta porumeneli Tija Vrhovnik in Tinkara Senica.

V 30.minuti srečanja pa novo veselje v taboru domačink. Akcijo je na polovici gostij začela Nina Marič, žogo podaljšala do odlično postavljene Monike Conjar, ki je preigrala svojo čuvarko in silovito streljala, žogo je gostujoča vratarka odbila, a le do Tjaše Tibaut, ki je je rutinirano dosegla  še 35.zadetek v tej sezoni. Po zanesljivem vodstvu so se naše igralke, kar preveč sprostile in gostjam dovolile, da so do odmora, kar nekajkrat nevarno zapretile, vendar pa se Viktorija Doneva ni dala presenetiti in rezultat se do odmora ni spremenil.

V odmoru je trener Sandi Bauer, namesto Nine Marič in Viktorije Doneve, poslal Saro Makovec in Saro Nemet. Odmor in prihod mlade Sare Makovec na zelenico je očitno ponovno predramil naše igralke, ki so prisile gostje na krčevito branjenje svojega gola. Naveza Rogan – Makovec je odlično delovala in s prekrasnimi žogami zaposlovala naše napadalke, ki pa so bile v zaključkih akcij vedno za las prekratke. Prvo lepo priložnost za povišanje rezultata, je Manji Rogan, ki je streljala z roba kazenskega prostora, preprečila mlada gostujoča vratarka Tara Komatar in s skrajnimi močmi izbila žogo v polje, v nadaljevanju akcije, pa bi po novem strelu Manje Rogan, lastno mrežo skoraj zatresla Ulbinova.

Akcije naših igralk so se vrstile ena za drugo, že v naslednji minuti je s strelom poizkusila Anja Prša, vendar pa so njen strel gostujoče obrambne igralke izbile v kot. Občutno premoč na igrišču pa so naše igralke kronale v 66.minuti, ko je lepo akcijo Andreje Nikl, v zadetek za 3:0, spremenila Monika Conjar, ki je z roba petmetrskega prostora presenetila gostujočo vratarko.

V 72.minuti  srečanja je priložnost za igro dobila Natalia Naumoff, ki je zamenjala, v ponedeljek zelo dobro razpoloženo Vito Šitar. Tudi po tej zamenjavi se razmerje na zelenici ni spremenilo. Naše igralke so še naprej prevladovale in si pripravljale priložnosti. Tako so gledalci v 74.minuti srečanja že videli nov zadetek Tjaše Tibaut, ki je merila z roba gostujočega kazenskega prostora, že premagala Komatarjevo, vendar ji je zanesljiv zadetek preprečil prečnik gostujočih vrat. Gostje, ki so med tednom opravile tudi zamenjavo na trenerskem mestu, so v tem delu srečanja zgolj branile in le redko prešle na domačo polovico igrišča.

In to premoč so naše igralke kronale v 82.minuti, ko je žogo v kazenskem prostoru sprejela šestnajstletna Sara Makovec in, na svoji drugi tekmi v članski vrsti, zabila za svoj članski prvenec in povišala na 4:0. »Hvala ekipi, ki mi je pomagala doseči moj prvi zadetek za člansko ekipo«, se je po tekmi soigralkam zahvalila ena najboljših mladih igralk v slovenskem prostoru. V nadaljevanju srečanja je priložnost za igro dobila tudi Tjaša Nemec, ki je zamenjala Andrejo Nikl, naše igralke pa so še naprej napadale gostujočo obrambo in nevarno pretile. V 86.minuti srečanja, pa je svojo odlično predstavo kronala z zadetkom, tudi kapetanka Manja Rogan, ki je žogo dobesedno zabila v gostujočo mrežo in povišala na končnih 5:0.

Minuto pred koncem srečanja je še zadnjo menjavo izkoristil Sandi Bauer, ki je namesto Anje Prša v igro poslal Niko Nemec, a rezultat se do konca srečanja se več ni spremenil.

Po srečanju smo se pogovarjali z kapetanko Manjo Rogan, ki je povedala: »Glede na priložnosti, ki smo si jih pripravile, bi moral biti rezultat še bistveno višji. Prikazale smo všečno predstavo, ki nam je služila kot generalka pred pokalnim finalom. Čestitam soigralkam na novi pomembni zmagi, ki nam je prinesla nov peti zaporedni naslov državnih prvakinj.« Podobno je po srečanju razmišljala tudi Helenna Hercigonja Moulton, ki nam je zaupala: »Tekma je bila izjemno borbena. Žoga je bila zaradi dežja izjemno hitra. Odigrale smo zelo dobro in zabijale iz naših uigranih akcij. Zadovoljne smo z zmago in pričakujem, da bomo tako nadaljevale do konca sezone.«

Naše igralke so v ponedeljek pokazale zelo dobro predstavo, na težkem razmočenem igrišču so dokazale, da so odlično telesno pripravneje, žoga je lepo tekla, seveda je bilo v igri tudi nekaj napak, kar pa so s svojo borbenostjo popravile. In nagrada za ta trud je prišla že v ponedeljek okrog 19.00 ure, ko smo v Beltincih zvedeli, da so drugouvrščene igralke ŽNK Olimpija zgolj remizirale, zato je prednost naši igralk narasla na neulovljivih 12.točk in tako so naše igralke, že štiri srečanja pred konca prvenstva osvojile še peti zaporedni naslov državnih prvakinj. Glavni cilj sezone je tako dosežen, pred našimi igralkami pa je še en cilj, to je vrniti naslov pokalnih prvakinj v Beltince. Cilj, za katerega se bodo morale naše igralke, 25.5. v Kopru, znova pomeriti z igralkami iz Radomelj. Ampak do takrat je še kar nekaj časa, zato sedaj uživajmo v novem, več kot zasluženem, naslovu DRŽAVNIH PRAVKINJ 2015/16.

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji