V KOPER PO NOVO LOVORIKO

2015-05-18
Potem, ko so z nedeljsko zmago dokončno potrdile naslov državnih prvakinj, čaka naše članice v sredo pot v Koper, kjer se bodo, v finalu pokala NZS, pomerile z ekipo Rudar Škale.

Zadnje prvenstveno srečanje, ki so ga naše članice odigrale proti ŽNK Radomlje, je naša ekipa odigrala zelo oslabljena, saj so manjkale kar štiri standardne igralke, kapetanka Manja Rogan, obrambni igralki Andreja Nikl in Helenna Hercigonja Moulton ter Nina Marič. Tako je v nedeljo, na odlično pripravljeno zelenico Športnega parka Beltinci, trener Bojan Jančar poslal Saro Nemet, Anjo Prša, Karmen Godino, Leono Požgaj, Špelo Rozmarič, Anito Legenič, Dejano Boškan, Špelo Kolbl, Moniko Conjar, Biljano Bradić in Tjašo Tibaut. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost čakale Ana Kosi, Melani Jelen, Staša Titan in Mihaela Horvat, ki so priložnost dobile v drugem polčasu.

Tako kot vsa letošnja srečanja, so tudi na zadnjem prvenstvenem srečanju, naše igralke krenile silovito. Tako smo že v uvodnih minutah videli lepo priložnost Tjaše Tibaut, ki ji je zanesljiv preprečila reprezentančna vratarka Sonja Čevnik. Mreža gostij, ki so v Ligo za prvaka krenile z tretjega mesta, se je prvič stresla v 9.minuti, ko je svoj prvi zadetek na nedeljskem srečanju dosegala Biljana Bradić.

Tudi v nadaljevanju smo naše igralke prevladovale na igrišču in si pripravile kar nekaj izredno lepih priložnosti, toda bile v zaključku akcij premalo zbrane ali pa se je izkazala gostujoča vratarka. Tako smo na drugi zadetek naših igralk čakali do 36.minute, ko je pravi evrogol dosegla Biljana Bradić, ki je na robu gostujočega kazenskega prostora preigrala dve gostujoči obrambni igralki, potem pa sprožila iz prve ter stresla malo mrežico gostujočih vrat. Z vodstvom 2:0 se je tudi končal drugi polčas.

Tudi v drugi polčas so naše igralke krenile agresivno, si pripravile kar nekaj priložnosti, toda zadetka enostavno niso uspele doseči. Tako so si izrazite priložnosti priigrale Biljana Bradić, Tjaša Tibaut, Špela Kolb, s strelom je poizkušala Dejana Boškan. Ker pa so se tudi gostje osredotočile predvsem na branjenje svojega gola, je domači trener Bojan Jančar ponudil priložnost za igro vsem svojim rezervnim igralkam.

Da pa, približno 100 gledalcev v Športnem parku, ne bi bilo prikrajšano za zadetek v drugem polčasu, je s svojim tretjim zadetkom poskrbela Biljana Bradić, ki je z novim prekrasnim zadetkom, v 89.minuti srečanja, postavila končni rezultat srečanja 3:0.

Naše igralke na nedeljskem srečanju strelsko niso blestele, kljub temu pa je potrebno pohvaliti nekatere naše mlade igralke, ki so se odlično zoperstavile izkušenejšim gostjam.

So pa imele naše igralke na nedeljskem srečanju verjetno nekje v mislih že novo izjemno pomembno preizkušnjo, saj jih v sredo čaka finale Pokala NZS, ki se bo odvijalo na stadionu Bonifika v Kopru v sredo 20.5.2015 ob 16.00 uri. Naše igralke, ki bodo pokalno lovoriko poizkušale osvojiti še četrtič zapored, bodo finalno srečanje odigrale v najmočnejši zasedbi, saj sta poškodbi Manje Rogan in Andreje Nikl že pozabljeni. Tako nam je pred finalnim srečanjem kapetanka Manja Rogan zaupala: »V sredo nas čaka spet pomembna tekma, verjamem da drugačna od tiste v prvenstvu. Ta tekma je lahko odličen dokaz, da potrdimo zakaj smo najboljše, saj smo že tri kroge pred koncem osvojili naš cilj,  naslov državnih prvakinj. Ekipa potuje v Koper pripravljena, motivirana in osredotočena le na svojo igro. Verjamem v svoje soigralke, da zmoremo doseči še en cilj, pripeljati še četrti zaporedni pokalni naslov v Beltince.«

Smo pa za mnenje o prihajajočem finalu povprašali tudi našo najizkušenejšo igralko in drugo strelko letošnjega prvenstva Tjašo Tibaut, ki je za naš medij povedala: »Vsekakor se bomo potrudile, da bomo se četrtič zapored osvojile pokal ter potrdile, da smo zasluženo najboljše v državi. Nasprotnice nikakor ne podcenjujemo, vendar mislim, da smo z vsem prikazanim v letošnji sezoni in tudi pokalnih tekmah dokazale, da smo favorit na tej tekmi. Tekmo bomo vzele maksimalno resno ter poskušale čim prej doseči in, kar je najpomembnejše ne prejeti zadetka.«

Seveda se željam naših igralk pridružujemo tudi mi, vas pa vabimo, da si, če vas bo pot zanesla na Obalo, pridete srečanje ogledat in skupaj z četo naših navijačev, pomagate našim igralkam do nove lovorike. Vabljeni !

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji