PRED NAŠIMI IGRALKAMI ZELO POMEMBEN VIKEND

2013-10-31
Po reprezentančnem premoru, v katerem je naša ženska članska reprezentanca odigrala dve srečanji in obe izgubila, se nadaljujejo boji v prvi SŽNL in Ligi deklet U17. Obe naši ekipi čakata v prihajajočem vikendu dve zelo pomembni tekmi. Članice se odpravljajo na  gostovanje v Maribor, ekipa U17 pa bo v soboto gostovala v Velenju.

MARIBOR – TELEING POMURJE BELTINCI (ŠP Tabor, MB, 03.11.2013, 10.00)

Našo ekipa, za katero bo po 6 mesečni odsotnosti ponovno zaigrala Mateja Zver, čaka v nedeljo izjemno težko gostovanje. Ekipa Maribora trenutno zaseda 4.mesto na lestvici prve SŽNL. Mariborčanke igrajo v letošnji sezoni zelo dobro, ekipa deluje homogeno in zelo napadalno. Prvo ime ekipe je vsekakor »naša« Anisa Rola, prav gotovo ena najboljših obrambnih igralk v slovenski ženski ligi, ki pa je v letošnji sezoni že 10 krat premagala nasprotne vratarke. Pozornost naših igralk bo usmerjena tudi na drugo strelko Mariborčank Živo Hanžič, tu pa so še reprezentantke Martina Potrč, Katja Nežmah, Karmen Ulbin, Maša Špes in Špela Zagoršak. V mariborski ekipi nastopa tudi naša posojena igralka Urška Kozar in prav zanimivo bo videti, kako se bo Urška zoperstavila »soigralkam«. V ekipi pa zagotovo ne bo Sare Ketiš, za katero je, po hudi poškodbi kolena, sezona verjetno končana. Naša ekipa je v tem tednu trenirala v okrnjeni postavi, saj je kar šest naših igralk sodelovalo na reprezentančni akciji, kljub vsemu pa ekipa okrepljena z Matejo Zver in Stašo Špur v Mariboru ne bi smela imeti težav.

JEVNICA – RUDAR ŠKALE (ŠRC Jevnica, 03.11.2013, 14.00)

Prav gotovo prvo srečanje 9. kroga prve SŽNL. Pomerili se bosta ekipi, ki na lestvici zasedata drugo in tretje mesto. Domačinke, ki na tem srečanju niso v vlogi favorita, bodo vsekakor poskušale presenetiti favoriziranje Velenjčanke. V domači ekipi je kar nekaj kvalitetnih igralk, vsekakor pa izstopajo, prva strelka ekipe Kaja Jerina, Ines Špelič, Ines Femič, Lucija Grad in še bi lahko naštevali. Domačinke lahko srečanje odigrajo neobremenjeno, z morebitno zmago pa celo prevzamejo drugo mesto na lestvici ob koncu prve tretjine prve SŽNL. Velenjčanke, bi ob morebitnem porazu za državnimi prvakinjami zaostajale, seveda ob predpostavki uspeha Pomurk v Mariboru, že velikih 6. točk, zato je zmaga skoraj nujna. Ekipa ima kvaliteto, prav tako pa so lahko v reprezentančnem premoru  nemoteno trenirale, saj v članski reprezentanci ni nobene igralke iz Velenja. Kljub temu pa je v velenjski ekipi veliko kvalitetnih igralk, reprezentantk v mlajših kategorijah, zato bomo v Jevnici spremljali zelo zanimivo srečanje.

VELESOVO – KRKA (NC Velesovo, 03.11.2013, 11.00)

Na Gorenjskem bomo spremljali dvoboj ekip, ki v letošnjem prvenstvu nikakor ne najdeta prave forme. Domača ekipa, v kateri igrajo igralke, ki so nosilke igre reprezentance U19, Lucija in Evelina Kos,  Vanja Šiljak, Manca Smolnikar in Nika Lombar, je na tem srečanju absolutni favorit. Novomeška ekipa je v letošnji sezoni uspela samo enkrat premagati nasprotno vratarko, zato se domačinke lahko brez skrbi posvetijo napadanju gostujočih vrat. Vse drugo, kot gladka zmaga domačink na tem srečanju, bi bilo svojevrstno presenečenje.

RADOMLJE – AH MAS TECH (ŠP Radomlje, 03.11.2013, 11.00)

Tudi v tem srečanju, so domačinke absolutni favorit. Imena kot so, reprezentančna vratarka Sonja Čevnik,prva strelka ekipe Barbara Kralj, zmeraj neugodna Larissa Šoronda, Katarina Gadnik, Lara Ivanuša, ki je imela nekaj težav z poškodbo,  vsekakor v slovenskem nogometu nekaj pomenijo. In prav zaradi tega, ekipi iz Primorske, ki je vse točke osvojila doma, na gostovanjih jim igra nikakor ne steče, v Radomlju ne bo lahko. Kljub temu, da Primorke na dosedanjih srečanjih, glede na to, da so novinke v ligi, niso razočarale.

PREŠA SLOVENJ GRADEC (prosti)

Deveti krog prve SŽNL, z katerim se končuje prva tretjina prvenstva, prinaša dva derbija. Ob ugodnem razpletu srečanj, se lahko zgodi, da bodo naše igralke v drugo tretjino prvenstva vstopile z šestimi točkami prednosti. Vendar pa tudi naši ekipi v Mariboru ne bo lahko, nosilke igre v naši ekipi so v minulih dneh odigrale dve zelo močni tekmi. In to bi se lahko ekipi tudi poznalo. Kljub vsemu pa je kvaliteta in tudi fizična pripravljenost na naši strani. Ker je Maribor zelo blizu, vas vse vabimo, da si nedeljsko srečanje tudi ogledate.


Ker pa se prihajajoči vikend končuje tudi tekmovanje v Ligi deklet U17 in ker naše igralke čaka zelo zahtevno gostovanje v Velenju, se moramo vsekakor dotakniti tudi tega srečanja.

RUDAR ŠKALE U17 – TELEING POMURJE BELTINCI U17 (Velenje, 02.11.2013, 11.00)

V Velenju se bosta v soboto, na zdaj že zelo znani »velenjski umetni travi«, pomerili ekipi, ki kraljujeta v Ligi deklet U17. Zmaga prinaša prvo mesto v jesenskem delu tekmovanja, zato bosta obe ekipi, ki v dosedanjih srečanjih še nista okusile grenkobe poraza, poskušale pokazati vse svoje znanje. Domačinke so na srečanju favorit, saj igrajo na podlagi, ki našim igralkam ne ustreza, vendar pa naše igralke obljubljajo, da bodo z borbenostjo poskušale nadoknaditi ta hendikep. Naša ekipa je v dosedanjem delu prvenstva igrala zelo napadalno, kar dokazuje tudi število doseženih zadetkov. Prvi strelki naše ekipe, Špeli, Kolbl in Rozamrič, sta skupaj dosegli več zadetkov kot celotna ekipa Rudarja.

Vendar pa sta tudi v Velenjski ekipi napadalki, ki bosta vsekakor povzročale sive lase naši obrambi, ki ji poveljuje Melani Jelen, Ines Pijukovič in Lara Prašnikar. Tudi zaradi tega bosta na preizkušnji tudi naši vratarki, ki roko na srce, kakšnega pretiranega dela v dosedanjem poteku prvenstva nista imeli. In prav zaradi zgoraj zapisanega, se v soboto splača odpotovati v Velenje in prisostvovati derbiju Lige deklet U17. Zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite v Velenju ! 

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji