ZMAGOVALNI NIZ SE NADALJUJE

2013-10-20
Današnje srečanje, na katerem  je po daljšem času odsotnosti, zaradi poškodbe, ponovno zaigrala Staša Špur, so naše igralke odigrale rutinirano in dosegle novo zmago. Z rezultatom 6:0 (2:0) so odpravile, do danes peto uvrščeno ekipo ŽNK Radomlje.  Že včeraj pa so novo zmago zabeležile tudi igralke ekipe U17, ki so dosegle še enkrat toliko zadetkov kot članice in z 12:0 (7:0) odpihnile vrstnice iz Jevnice.

Današnje srečanje, ki si ga je v Športnem parku Beltinci, v lepem sončnem vremenu ogledalo približno 100 gledalcev, je naša ekipa začela postavi Katarina Puš, Anja Prša, Andreja Nikl, Jasmina Zelko, Staša Špur, Manja Rogan, Nina Marič, Kaja Eržen, Monika Conjar, Tjaša Tibaut in Tanja Vrabel. Na klopi za rezerve so ostale Ana Kosi, Petra Črnko, Špela Rozmarič, Špela Kolb, Karmen Godina in rahlo bolna Kristina Erman. Med svoje soigralke se je vrnila tudi Mateja Zver, vendar pa, zaradi neurejene dokumentacije, danes še ni mogla zaigrati.

Gostujoči trener Milomir Mandič pa je na igrišče poslal Sonjo Čevnik, Polono Gerjol, Kajo Šarlah, Tejo Breznik, Barbaro Kralj, Katarino Babić, Katarino Jagarinec, Manco Jereb, Larisso Šoronda, Adrijano Bogolin in Moniko Boh. Na svojo priložnost so na klopi za rezerve čakale Simona Rok Bračun, Romana Rojc, Adriana  Obrovac in Maruša Jereb.

Že začetek današnjega srečanja je nakazoval končni rezultat. Naše igralke so odločno krenile s sredine igrišča in izkoristile že prvo pravo priložnost, ko je po odlični podaji iz kota Manje Rogan in zmedi v gostujočem kazenskem prostoru, iz bližine zadela Tjaša Tibaut.

Priložnosti so si sledile ena za drugo, vendar pa žoga ni hotela v gostujoči gol, ki ga je danes, kljub prejetim šestim zadetkom, solidno čuvala Sonja Čevnik. Naslednji zadetek pa smo videli v 14.minuti, ko je Manja Rogan prejela žogo približno 20 metrov od gostujočih vrat in odlično merila ter zadela desni spodnji kot. In kot, da bi se naše igralke zadovoljile z rezultatom, so v svojih napadih na gostujoča vrata popustile in igra je postala enakovredna, kljub temu pa se je odvijala na polovici gostij. Edino priložnost Radomelj smo videli v sredini prvega polčasa, ko je po desni strani našega igrišča pobegnila Larissa Šoronda, a je bil njen strel nenatančen. Z rezultatom 2:0 se je prvi polčas tudi končal.

Tudi drugi polčas so naše igralke začele hurikansko. Izkoristile so prvo pravo priložnost v nadaljevanju. Žogo je ponovno v svoje noge prejela Manja Rogan, jo predala Moniki Conjar, ki jo je nesebično podaljšala do Tanje Vrabel, ki je rutinirano premagala gostujočo vratarko. Kot, da je polčas našim dekletom danes dobro del, so kraljevale na igrišču. Z kombinatorno igro so prebijale obrambo nasprotnic, vendar pa bile ponovno neučinkovite. V 64.minuti pa je na sceno ponovno stopila, danes predvsem v drugem polčasu odlična, Monika Conjar, ki je v kazenskem prostoru nanizala dve obrambni igralki ter zanesljivo zadela za 3:0. Gostje še niso prav krenile s sredine igrišča, že je ponovno dobila žogo Monika Conjar in še drugič danes premagala Sonjo Čevnik. V 66.minuti sta priložnost za dokazovanje dobili tudi naši dve Špeli, Kolb in Rozmarič, ki sta zamenjali Kajo Eržen in Nino Marič. Ti dve menjavi korenitih sprememb v naši igri nista prinesli, naše igralke so še naprej prevladovale, čeprav je tudi gostujoča ekipa, predvsem Larissa Šoronda, prišla do nekaj priložnosti, vendar prava intervencija naše vratarke ni bila potrebna. Priložnost za igro so dobile tudi Karmen Godina, Petra Črnko in Ana Kosi, ki so zamenjale Tanjo Vrabel, Stašo Špur in Katarino Puš. To pa je pomenilo, da se je Andreja Nikl preselila v napad in to izkoristila že v svojem prvem dotiku z žogo, ko je lepo zadela z roba kazenskega prostora in postavila tudi končni rezultat srečanja 6:0.

Po srečanju smo se za mnenje o današnji tekmi povprašali strelko dveh današnjih zadetkov Moniko Conjar, ki nam je povedala: »Za razliko od prejšnjih srečanj, ko smo boljše odigrale prvi polčas, smo danes bile boljše v drugem. Za to je najbolj odgovoren naš trener Bojan Jančar, ki nam je v odmoru dal prave nasvete, kako naj odigramo v drugem polčasu, to nam je v nadaljevanju zelo pomagalo, bile smo boljše kot v prvem in smo zasluženo zmagale z visokim rezultatom.« Ker pa smo se z Moniko pogovarjali prvič smo jo povprašali kako se počuti v Beltincih. In povedala nam je: » Ponosna sem, da lahko igram v tako dobrem klubu, kot je Pomurje in, da imam tako dobre soigralke, ki me vedno dvignejo, ko mi na igrišču ne gre. Tudi izven igrišča smo prava klapa. Sigurna sem, da do konca prvenstva ne bomo izgubile niti točke, pa tudi v Ligi prvakov bomo naslednje leto naredile korak naprej.« 

Prav tako smo za mnenje o današnji tekmi povprašali Kajo Eržen. Kaja je bila po srečanju nekoliko razočarana, kljub vsemu pa na nam je povedala: »Premagale smo ekipo Radomlje z 6:0, v prvi polovici prvega polčasa smo igrale večino časa po levi strani igrišča, prave žoge za učinkovit zaključek ni bilo. Drugi polčas smo se razigrale, igra je normalno stekla. Kljub vsemu še vedno ostajamo nepremagljiva ekipa.«

Danes pa je prvo priložnost v letošnji sezoni dobila tudi naša mlada vratarka Ana Kosi. Zato smo jo seveda takoj povprašali, kako je stati med vratnicami na članskih tekmah. »Tekma je bila dobra, pokazale smo, da smo zasluženo na prvem mestu. To je bila moja prva članska tekma letos. Zelo sem vesela, da sem vstopila v igro in dobila priložnost za dokazovanje.«

Pred nami je reprezentančni premor, naše igralke so se z zmago poslovile od Športnega parka Beltinci, saj je bila danes odigrana zadnja letošnja tekma na domačem igrišču. Pred nami sta še dve gostovanji v Mariboru in Ankaranu. Naše igralke so danes še enkrat več dokazale, da jim ni para v slovenskem prvenstvu, ko pa se jim bo pridružila še Mateja Zver, bo ekipa…..

Še več utrinkov, ki so nastali na današnjem srečanju, si lahko ogledate TUKAJ.

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji